investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Coca-Cola propustí po celém světě 2200 zaměstnanců

18.12.2020

Americký výrobce nápojů Coca-Cola Co. propustí po celém světě 2200 zaměstnanců, z toho...

Americký výrobce nápojů Coca-Cola Co. propustí po celém světě 2200 zaměstnanců, z toho 1200 ve Spojených státech. Propouštění je součástí restrukturalizace, kterou urychlila koronavirová pandemie, uvedl list The Wall Street Journal (WSJ). Na počátku letošního roku měla firma zhruba 86.000 zaměstnanců.

Coca-Cola po celém světě snižuje své výdaje a počet produktů kvůli zavření restaurací, barů, kin a sportovních stadionů, tedy míst, kde všude se její nápoje prodávají. Propouštění má firmě přinést roční úspory 350 až 550 milionů USD (7,5 až 11,7 miliardy Kč), řekl WSJ mluvčí firmy.


V USA se sníží počet zaměstnanců zhruba o 12 procent. Firma již v srpnu nabídla zhruba 4000 zaměstnancům v USA a Kanadě balíček odstupného, pokud se dobrovolně rozhodnou odejít. Firma neřekla, kolik zaměstnanců nabídku přijalo.


Coca-Cola plánuje zreorganizovat svoji severoamerickou divizi, aby vypadala více jako jiné divize po celém světě. Nyní mají některé aktivity firmy vlastní týmy pro marketing, komunikaci s obchodníky a koordinaci se stáčírnami. Tyto týmy mají být sloučené.


Restrukturalizace se nedotkne stáčíren a plníren, které jsou převážně nezávislé. Stáčírny a plnírny mají po celém světě stovky tisíc zaměstnanců.


Tržby Coca-Coly ve třetím čtvrtletí klesly o devět procent na 8,65 miliardy USD. Propad se zmírnil ve srovnání s druhým čtvrtletím, kdy se tržby snížily o 28 procent. Zisk ve třetím čtvrtletí klesl meziročně o zhruba třetinu na 1,74 miliardy USD.


Zdroj: ČTK



"Uzavření barů, restaurací a dalších podniků má za následek klesající poptávku po nápojích od společnosti Coca-Cola."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top