investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Cloudové služby výrazně zvyšují tržby Microsoftu

29.10.2020

Americká společnost Microsoft v prvním finančním čtvrtletí meziročně zvýšila čistý zisk téměř o...

Americká společnost Microsoft v prvním finančním čtvrtletí meziročně zvýšila čistý zisk téměř o třetinu na 13,89 miliardy dolarů (zhruba 322 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která je největším výrobcem počítačového softwaru na světě. Tržby společnosti překonaly očekávání, podpořil je silný růst cloudových aktivit.

Cloudové služby jsou v poslední době hlavním motorem růstu společnosti Microsoft. Tržby vlajkové cloudové divize Azure se ve čtvrtletí, které skončilo 30. září, meziročně zvýšily o 48 procent. Jejich růst tak mírně zrychlil ze 47 procent v předchozím kvartálu. Cloudové služby letos těží z rozmachu práce z domova a vzdělávání přes internet, který je důsledkem opatření proti šíření koronaviru.


Celkové tržby společnosti Microsoft se zvýšily o 12 procent na 37,2 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle agentury Reuters odhadovali pouze na 35,7 miliardy dolarů. Tržby divize osobních počítačů, která zahrnuje operační systém Windows a herní konzole Xbox, vzrostly o šest procent na 11,8 miliardy dolarů.


Zdroj: ČTK



"V letošním roce Bill Gates oznámil, že opouští představenstva společností Microsoft a Berkshire Hathaway, aby se mohl více věnovat filantropii."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top