investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Čínské regulační úřady se zaměřují na cloudové divize firem Alibaba a Baidu

24.11.2021

Do hledáčku čínských regulačních úřadů se dostaly cloudové divize společností Alibaba a Baidu...

Do hledáčku čínských regulačních úřadů se dostaly cloudové divize společností Alibaba a Baidu. Čínské ministerstvo průmyslu a informačních technologií dnes informovalo, že se jejich činností zabývá vedle policie i její sekce pro správu kybernetického prostoru. Dotyčné firmy vyzvalo k lepší prevenci podvodů v telekomunikačních sítích.

Úřady zjistily, že cloudové platformy obou technologických gigantů umožňovaly přístup k podvodným webovým stránkám, uvedlo ministerstvo na sociální síti Weibo, která je čínskou obdobou twitteru. Dotyčné společnosti na žádost o komentář bezprostředně nereagovaly.


Čína buduje vlastní, státem podporovaný cloudový systém. Prezident Si Ťin-pching v dubnu prohlásil, že země bude rázně potírat telekomunikační a internetové podvody.


Společnosti Alibaba a Baidu jsou povinny "seriózně plnit své hlavní povinnosti v oblasti bezpečnosti sítí a informací", uvádí v prohlášení ministerstvo průmyslu a informačních technologií.


Prohlášení spadá do rozsáhlých regulačních opatření v Číně, která se zaměřují hlavně na technologický sektor, připomíná agentura Reuters. Firmy jako Alibaba či Tencent kvůli regulačnímu tažení Pekingu výrazně oslabují. Regulace se rychle rozšířila z antimonopolních opatření a z oblasti internetového obchodu do sektoru doučování, zabezpečení dat a internetového obsahu.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„V loňském roce Indie zablokovala služby od čínské společnosti Baidu na svém území. Stalo se tak kvůli vzrůstajícímu napětí mezi nejlidnatějšími zeměmi na světě.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top