investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čínská technologická firma Baidu vykázala zisk 2,8 miliardy jüanu

19.05.2021

Čínská technologická firma Baidu v prvním čtvrtletí vykázala provozní zisk 2,8 miliardy...

Čínská technologická firma Baidu v prvním čtvrtletí vykázala provozní zisk 2,8 miliardy jüanů (9,1 miliardy Kč). Loni měla ve stejném období provozní ztrátu 437 milionů jüanů. Podnik má nyní různé zdroje tržeb. Rozšířil své cloudové služby a dále aktivitu v oblastech umělé inteligence a chytré dopravy. Chce tak čelit konkurenci dalších čínských gigantů Alibaba a ByteDance.

Tržby společnosti Baidu, která mimo jiní provozuje stejnojmenný internetový vyhledávač, v prvním kvartálu stouply o 25 procent na 28,1 miliardy jüanů. Zčásti k tomu přispěl meziroční nárůst tržeb, které negeneruje reklama, na 70 procent. Pocházejí například z rychle rostoucího segmentu cloudových služeb. Analytici dotazovaní společností Refinitiv prognózovali tržby 27,3 miliardy jüanů.


Tržby společnosti z internetové reklamy stouply na 16,3 miliardy jüanů. Meziročně to je zvýšení o 27 procent. Vlajková loď podniku, mobilní aplikace Baidu, měla na konci března 558 milionů uživatelů aktivních alespoň jednou za měsíc. Akcie Baidu, které se obchodují na burze v New Yorku.


Zdroj: ČTK




"V loňském roce Indie zablokovala služby od čínské společnosti Baidu na svém území. Stalo se tak kvůli vzrůstajícímu napětí mezi nejlidnatějšími zeměmi na světě."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top