investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trhy střízliví a vedou ruku amerického Fedu ke zpřísnění politiky

22.04.2024
akcieekonomikainflaceusa

Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo

22.04.2024
ekonomikačesko

Čínská společnost ZTE vstupuje na trh s elektromobily

03.03.2021

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení ZTE se přidá k dalším...

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení ZTE se přidá k dalším čínským technologickým firmám na trhu s elektrickými auty. Společnost sestavuje tým pro novou produktovou řadu, sdělila dnes její mluvčí agentuře Reuters. Neupřesnila však, zda půjde o součástky partnerským firmám, nebo zda bude podnik vyrábět elektromobily vlastní značky.

Čína je největším automobilovým trhem světa a tamní technologické firmy se v poslední době intenzivněji zaměřují na elektromobily. Peking se snaží propagovat takzvanou zelenější dopravu jako prostředek ke snížení znečištění ovzduší.


Reuters už dříve uvedl, že na výrobu elektromobilů pod vlastní značkou se chystá čínský technologický gigant Huawei. První modely se podle agentury chystá představit letos. Mluvčí společnosti v reakci uvedl, že firma bude maximálně dodávat technologii a komponenty. Huawei je největším výrobcem telekomunikačních zařízení na světě, ale kvůli sankcím ze strany Spojených států v poslední době expanduje do nových odvětví.


Plán vyrábět vlastní auta na elektrický pohon oznámila například společnost Baidu. Technologická společnost JDI, která vyrábí i bezpilotní letouny, informovala o vznikajícím týmu inženýrů, který se bude zabývat samořízenými vozy.


Předpokládá se, že automobily s alternativním pohonem označované jako NEV (New Energy Vehicles) se do roku 2025 budou na celkovém prodeji aut v Číně podílet 20 procenty. Kategorie NEV zahrnuje čistě elektrické vozy, hybridní automobily a vozy s vodíkovým pohonem.

Zdroj: ČTK



"V roce 2020 americké ministerstvo spravedlnosti zahájilo vyšetřování se společností ZTE kvůli možnému porušení zákona o zahraničních korupčních praktikách."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top