investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Čínská ekonomika vzrostla o 6,8 procenta

17.04.2018

Čínská ekonomika odstartovala rok 2018 v dobré kondici. V prvním čtvrtletí vzrostla o 6,8 procenta, čímž předčila celoroční cíl.

Čínská ekonomika odstartovala rok 2018 v dobré kondici. V prvním čtvrtletí vzrostla o 6,8 procenta, čímž předčila celoroční cíl. Ten čínská vláda stanovila na 6,5 procenta. V minulém roce však čínská ekonomika rostla rychleji a připsala si 6,9 procenta.

Dobré zprávy o stavu čínské ekonomiky zvýší poptávku na světových trzích, což umožní další rozvoj mezinárodního obchodu. Ve výsledcích se zatím neprojevuje hrozba obchodních válek Číny se Spojenými státy. Obchodní války společně s ekonomickými sankcemi však stále zůstávají největšími riziky pro rozvoj mezinárodních obchodních vztahů.

 

Růst čínského hospodářství byl v minulosti doprovázen růstem zadlužení. To se pohybuje kolem úrovně 270 procent hrubého domácího produktu. Rychlé tempo růstu ekonomiky bývá dáváno do kontrastu s ekologií a lidskými právy. Čínská vláda se však v posledních letech snaží o nalezení nové rovnováhy, která by měla vést k nižší míře zadlužování, vyšší šetrnosti vůči přírodě i lidským právům.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top