investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Cestovní ruch zažil Armageddon

09.02.2021

V loňském roce dosáhl počet hostů ubytovaných v hromadných ubytovacích zařízeních na...

V loňském roce dosáhl počet hostů ubytovaných v hromadných ubytovacích zařízeních na úroveň 10,778 milionu. To znamená, že meziročně došlo k výraznému propadu o 51 procent. Počet zahraničních hostů se snížil na 2,784 milionu, což představuje meziroční pokles dokonce o astronomických 74 procent.

Nejpostiženějším regionem v rámci České republiky byla Praha, která v loňském roce evidovala pouze 2,178 milionu hostů. To představuje meziroční propad o 73 procent. Výrazně postižené byly luxusní hotely, kde se ubytovávají hlavně cizinci. Těch do Prahy v loňském roce dorazilo o 79 procent méně než v roce 2019.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:

Pandemie koronaviru postihla všechny kraje České republiky. Nejlépe dopadl Liberecký kraj, kam v loňském roce dorazilo o 26 procent méně hostů než v předešlém roce. Výrazně specifický byl Karlovarský kraj, který navštívilo pouze o 9 procent hostů z tuzemska méně než v předešlém roce. Karlovarský kraj však nebyl schopen oslovit zahraniční hosty, u kterých byl evidován propad o 65 procent.

Nejvíce ubytovaných cizinců pocházelo v loňském roce z Německa. Celkem jich bylo ubytováno 819 tisíc. Na druhém místě následovali s velkým odstupem Poláci, kterých bylo ubytováno 287 tisíc. Třetí v pořadí skončili Slováci v počtu 274 tisíc. V první desítce nejčastěji ubytovaných cizinců najdeme pouze Evropany. Lidé z jiných kontinentů k nám prakticky přestali jezdit.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Počet hostů v České republice se v loňském roce snížil o více než 11 milionů. Tím ubytovací zařízení utrpěly obří šok, z kterého se budou vzpamatovávat řadu let. Mnohá zařízení úplně zaniknou, jiná změní své majitele."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top