investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Cestovní ruch dostal ránu na solar plexus

11.05.2020

Podle Českého statistického úřadu dosáhl počet hostů ubytovaných v hromadných ubytovacích zařízeních v prvním čtvrtletí letošního roku úrovně 3,1 milionu.

Podle Českého statistického úřadu dosáhl počet hostů ubytovaných v hromadných ubytovacích zařízeních v prvním čtvrtletí letošního roku úrovně 3,1 milionu. To představuje meziroční pokles o 22,2 procenta. V porovnání s loňským rokem se počet zahraničních návštěvníků snížil o 26,1 procenta a domácích hostů ubylo o 18,1 procenta.

Z počtu 3,1 milionu hostů bylo 1,1 milionu hostů ubytováno v Praze. Druhý nejvyšší počet hostů o velikosti 304 tisíc dorazil do Královéhradeckého kraje. V dalších krajích již počet hostů nepřesáhl úroveň 300 tisíc. Nejmenšího počtu ubytovaných hostů o velikosti 73 tisíc bylo dosaženo v Pardubickém kraji.

 

Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



Nejvíce ubytovaných cizinců pocházelo v prvním čtvrtletí letošního roku z Německa. Celkem jich bylo ubytováno 335 tisíc. Na druhém místě byli s velkým odstupem Rusové, kterých bylo ubytováno 115 tisíc. Třetí v pořadí skončili Poláci v počtu 114 tisíc. Naopak Číňané vypadli z první desítky nejčastěji ubytovaných cizinců.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Cestovní ruch dostal v prvním čtvrtletí ránu na solar plexus. Ve druhém čtvrtletí přijde další úder, z kterého se již řada podnikatelů v cestovním ruchu nevzpamatuje a definitivně ukončí činnost."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top