investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Cestovní firma TUI kvůli pandemii vykázala druhý rok za sebou ztrátu

09.12.2021

Cestovní společnost TUI Group hospodařila v loňském fiskálním roce se ztrátou. Do červených čísel se propadla již druhý rok...

Cestovní společnost TUI Group hospodařila v loňském fiskálním roce se ztrátou. Do červených čísel se propadla již druhý rok za sebou kvůli pandemii nemoci covid-19. Ztráta za rok do konce září se ale snížila o více než pětinu na 2,5 miliardy eur (63,7 miliardy Kč), vyplývá z dnešního prohlášení. Ve výhledu na letošní rok je pak firma optimistická a očekává, že rezervace na léto se vrátí na úroveň před pandemií.

TUI vlastní cestovní kanceláře, hotely, letecké společnosti a výletní lodě. Ředitel TUI Fritz Joussen uvedl, že po silném růstu v létě a s ohledem na dosavadní rezervace na rok 2022 věří, že skupina je na cestě z krize. "V létě 2022 a v hlavní turistické sezoně očekáváme návrat k úrovni rezervací podobné té před koronavirem v roce 2019," uvedl v prohlášení.


Společnost TUI se potýká s problémy od doby, kdy pandemická omezení zasáhla cestovní ruch. Její hotely, letadla i výletní lodě zůstaly v posledních zhruba 20 měsících převážně prázdné. Přežít ji pomohla státní pomoc. V prvním čtvrtletí nového fiskálního roku se jí však již podařilo dosáhnout zhruba 69 procent předkrizové úrovně.


V současnosti firma eviduje 4,1 milionu rezervací na letošní zimu a léto 2022. Za loňský fiskální rok cestovalo s TUI 5,4 milionu lidí, napsaly agentury DPA a Reuters.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Cestovní kanceláře to v koronavirových časech odnesly podobně jako letecké společnosti. Jejich návrat na výsluní je značně nejistý.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top