investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Český Creative Dock investoval do akvizic za rok přes 1,3 miliardy Kč

09.09.2022

Posledním nákupem byla česká IdeaSense...

Tuzemská společnost Creative Dock zabývající se tvorbou digitálních projektů a firem na zakázku, investovala v posledním roce do akvizic více než 55 milionů eur, (zhruba 1,35 miliardy korun). Posledním nákupem byla česká IdeaSense. Společnost Creative Dock to uvedla v tiskové zprávě. Firma získala mimo jiné švýcarskou Spark Works, německou Rohrbeck Heger a FoundersLane rovněž z Německa.

IdeaSense s odhadovanou cenou přes 100 milionů Kč je zatím posledním nákupem. Společnost se zabývá návrhy na inovace a vylepšování výrobků a služeb, je schopná implementaci inovací u klientů zajistit a celý proces monitorovat. IdeaSense pracuje s vlastní softwarovou platformou fungující na principu virtuálního trhu. Ten umožňuje modelovat reálný úspěch prototypů v praxi.

Creative Dock byl založen jako startup před deseti lety. Skupina působí primárně v Evropě, Asii a na Blízkém východě. Za poslední dekádu vybudovala více než 100 projektů a firem. Mezi dlouholeté klienty patří společnosti Adidas, Allianz, Ahold, Avast, Henkel, Mondelēz, Raiffeisen Bank International, Saptco, Société Genérale, SwissRe, Talanx Group, Trumpf, Vattenfall nebo Veolia.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top