investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Česká republika je na špici Evropské unie v uplatnění absolventů

15.11.2019

Jihozápadní region České republiky se umístil na...

Jihozápadní region České republiky se umístil na druhém místě v uplatnění absolventů v rámci celé Evropské unie za rok 2018. Podle údajů Eurostatu našlo 96,9 procenta absolventů z tohoto regionu pracovní uplatnění. Na předních příčkách evropské statistiky skončily i další regiony České republiky s výjimkou regionů Jihovýchod, Moravskoslezsko a Severozápad.

Na prvním místě v rámci celé Evropské unie skončil německý region Dolní Bavorsko s uplatněním absolventů 98,2 procenta. Na stupně vítězů se dostal ještě francouzský region Burgundsko s uplatněním absolventů 96,8 procenta. Všechny tři nejhorší regiony byly z Itálie, kde se uplatnila méně než třetina absolventů. Konkrétně se jedná o regiony Sicílie, Kalábrie a Basilicata.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Česká republika patří společně s Německem, Nizozemskem, Rakouskem a Švédskem mezi nejúspěšnější země v uplatňování absolventů. Průměr Evropské unie je na úrovni 81,6 procenta. Ve statistice se sleduje, zda lidé ve věku 20 až 34 let, kteří v posledních třech letech úspěšně dokončili alespoň vyšší sekundární úroveň vzdělání a již se dále nevzdělávají, byli zaměstnáni.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Nízká nezaměstnanost v naší zemi zlepšuje uplatnění absolventů. Díky tomu nově příchozí na pracovní trh získávají pracovní návyky a nejsou závislí na sociálním systému."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top