investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Česká ekonomika v loňském roce vzrostla o 2,4 procenta

14.02.2020

Podle odhadu Českého statistického úřadu vzrostl hrubý domácí produkt...

Podle odhadu Českého statistického úřadu vzrostl hrubý domácí produkt v roce 2019 o 2,4 procenta. Tempo hospodářského růstu v loňském roce můžeme z dlouhodobého pohledu označit za průměrné. Je však nutné upozornit, že se tempo růstu naší ekonomiky postupně snižuje již od roku 2017, kdy dosahovalo úrovně 4,4 procenta. V letošním roce by mělo dojít k dalšímu snížení tempa růstu hrubého domácího produktu. Evropská komise odhaduje, že česká ekonomika vzroste o 2,1 procenta.

Ve čtvrtém čtvrtletí 2019 naše ekonomika vykázala meziroční růst pouze o 1,7 procenta. K růstu naší ekonomiky přestal přispívat zpracovatelský průmysl. České hospodářství se nadále opíralo především o spotřebu domácností a zahraniční poptávku. Mírně rostly i investice.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

V porovnání se zeměmi Visegrádu rostl hrubý domácí produkt v České republice pomalu, oproti zbytku Evropské unie jsme však dosáhli slušného ekonomického růstu. Na vině je zpomalování německé ekonomiky, s kterou jsme silně provázáni. Našemu hospodářství pomáhá vysoká zaměstnanost, která v minulém roce vzrostla o 0,7 procenta.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Růst české ekonomiky se opírá o vysokou zaměstnanost, která v loňském roce vzrostla o 0,7 procenta. Vyššího hrubého domácího produktu dosahujeme i díky investicím, které navyšují produktivitu práce."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top