investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Česká ekonomika chřadne

09.04.2019

Podle nové makroekonomické predikce Ministerstva financí vzroste české hospodářství v letošním roce o 2,4 procenta...

Podle nové makroekonomické predikce Ministerstva financí vzroste české hospodářství v letošním roce o 2,4 procenta. Oproti předchozí makroekonomické predikci se jedná o snížení odhadu růstu tuzemského hospodářství o 0,1 procentního bodu. Výhled na příští rok se nezměnil. V roce 2020 by česká ekonomika měla vzrůst o 2,4 procenta.

Dubnová makroekonomická predikce Ministerstva financí je ještě více pesimistická ohledně budoucího vývoje než lednová predikce. Ta přitom výrazně snížila odhady budoucího růstu českého hospodářství. Ekonomika se v budoucnu bude opírat především o spotřebu domácností, kterou ženou vzhůru rostoucí mzdy a důchody. Nižší roli budou hrát investice, což z dlouhodobého hlediska bude zhoršovat strukturu růstu české ekonomiky.

 

Pro letošní rok makroekonomická predikce kalkuluje s přebytkem veřejných rozpočtů ve výši 0,3 procenta hrubého domácího produktu. Míra zadlužení by měla klesnout na 31,5 procenta hrubého domácího produktu. Jestliže však vláda bude pokračovat v současném tempu navyšování sociálních výdajů, hrozí, že v dalších letech přejde hospodaření sektoru vládních institucí do deficitu. Je proto vhodné připravit veřejné rozpočty na nižší tempo růstu příjmů. Příkladem by měl jít státní rozpočet, který by se měl zaměřit na snižování zbytných výdajů.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Období vysokého růstu příjmů státního rozpočtu pomalu končí. Politici by se s tím měli smířit a adekvátně tomu přizpůsobit výdaje státního rozpočtu. Určitě by se měli vyvarovat navyšování daní, které by hospodářský růst ještě více utlumilo. Naopak je vhodné zaměřit se na snižování zbytných výdajů státního rozpočtu."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top