investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ceny ropy jsou pod silným prodejním tlakem

16.11.2017

Ropa po sérii negativních zpráv během posledních dvou dní zažila výrazný pokles. Zásoby ropy vzrostly o 6,5 mil. barelů...

Ropa po sérii negativních zpráv během posledních dvou dní zažila výrazný pokles. Zásoby ropy v USA za uplynulý týden dle úterních dat agentury API vzrostly o 6,5 mil. barelů. Jde o nejvýraznější růst od března letošního roku. Vysoký růst může svědčit o tom, že američtí těžaři nedávný růst cen ropy WTI nad 55 dolarů za barel využívají k rychlejšímu růstu těžby.

Report agentury EIA navíc ukázal pokračující přebytek ropy a agentura očekává značný přebytek nabídky nad poptávkou zejména v 1. kvartále příštího roku. Agentura také snížila o 100 tisíc barelů denně odhad růstu poptávky po ropě pro rok 2018. Aby špatných zpráv nebylo málo, objevily se také spekulace, že se OPECu možná nepovede přesvědčit Rusko o prodloužení těžebních limitů za březen 2018 před nadcházejícím zasedáním OPEC ve Vídni 30. listopadu.

Na straně poptávky situace také není růžová. Úterní horší makrodata z Číny způsobila oslabení cen komodit v očekávání slabšího růstu světové ekonomiky a tím nižšího růstu poptávky po ropě.

Na druhé straně, cenu ropy může podpořit špatná situace ve Venezuele, kde díky bankrotu roste riziko rapidního poklesu produkce a exportu ropy z této země.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top