investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple bude brzy vyrábět čipy M4

12.04.2024
appletechnologievýroba

JPMorgan ve čtvrtletí zvýšila zisk

12.04.2024
akciebankatržbyusa

Ceny pohonných hmot začínají atakovat pětiletá maxima

24.05.2019

Slovní přestřelka mezi americkým prezidentem a představiteli íránského režimu prudce zvýšila cenu ropy...

Slovní přestřelka mezi americkým prezidentem a představiteli íránského režimu prudce zvýšila cenu ropy. Donald Trump přes svůj účet na Twitteru pohrozil Íránu zničením. Islámská republika zas oznámila, že její rakety mohou zasáhnout bitevní lodě v Perském zálivu. Kromě těchto událostí byly zaznamenány útoky na saúdskoarabský ropovod a čtyři ropné tankery poblíž Spojených Arabských emirátů.

V průběhu týdne se napětí na Středním východě začalo snižovat a pozornost investorů se upřela na obchodní válku mezi Spojenými státy a Čínou. Investoři se obávají, že by obchodní válka mohla vést k dlouhodobému poklesu poptávky po ropě, což se na trzích projevilo výrazným poklesem ceny ropy. Ropa Brent se aktuálně obchoduje kolem 70 dolarů za barel. Ropa WTI je o 9 dolarů za barel levnější.

 

Na čerpacích stanicích v České republice se dál zdražuje. Průměrná cena litru benzínu se již vyšplhala na 33,39 koruny. Nafta je v průměru o 82 haléřů za litr levnější. Současné ceny jsou nejvyšší od roku 2014 s výjimkou krátkého období od září do listopadu loňského roku.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Za vysoké ceny na čerpacích stanicích však nemůže jen cena ropy, která je oproti loňsku levnější. Hlavní příčinou vysokých cen pohonných hmot v České republice je slabý kurz koruny vůči dolaru. Ten se aktuálně pohybuje na úrovni 23,09 CZK/USD. Koruna je tak vůči dolaru přibližně o 6 procent slabší než před rokem, což výrazně ovlivňuje cenu dováženého zboží včetně ropy a ropných produktů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top