investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Cena zlata překonala hranici 1 300 dolarů za trojskou unci

30.01.2019

V právě probíhajícím týdnu se uskuteční tři klíčová rozhodnutí...

V právě probíhajícím týdnu se uskuteční tři klíčová rozhodnutí. Britští členové parlamentu budou hlasovat o dalším postupu v rámci brexitu. Zájmy Británie a ostatních členů Evropské unie se rozcházejí, a proto bude obtížně hledat společná východiska. 

Ve středu bude rozhodovat Americká centrální banka (FED) o nastavení měnové politiky. Závěry z jednání budou bedlivě sledovány kvůli sporům amerického prezidenta Donalda Trumpa a předsedy FEDu Jerome Powella. Ve čtvrtek by pak měly být oznámeny závěry z jednání mezi vyjednávacími týmy Spojených států a Číny, které naznačí další vývoj v rámci obchodních válek.

 

Investoři na všechna rozhodnutí netrpělivě čekají. Část z nich se přitom začala stahovat do zlata jako do bezpečného přístavu, který by je měl ochránit v případě turbulencí. To vedlo k růstu ceny zlata nad úroveň 1 300 dolarů za trojskou unci. Zlato se aktuálně obchoduje nejdráže od poloviny loňského června. V průběhu roku lze očekávat, že cena zlata bude dál růst, a to především v případě, že bude přetrvávat nejistota a napětí v globální ekonomice.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!






"Vývoj na trzích se v poslední době dostává do vleku politických událostí. Na burzách narůstá nejistota, která je vyvolána neschopností politiků se dohodnout. Ze současného vývoje těží defenzivní aktiva jako zlato"

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top