investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Cena zlata láme rekordy

18.05.2020

Cena zlata dnes vzrostla na úroveň 1 765 dolarů za troyskou unci...

Cena zlata dnes vzrostla na úroveň 1 765 dolarů za troyskou unci. Jedná se o nejvyšší úroveň od roku 2012. Zlato je v současné době oblíbenou alternativou ve světě investic. V době, kdy není jasné, zda přijde druhá vlna pandemie, se mnozí investoři obávají obchodovat na akciových trzích. Vzhledem k uvolněné politice centrálních bank však nechtějí držet peníze. Stále více investorů proto nakupuje zlato.

K růstu ceny zlata napomáhá zvyšující se napětí mezi Spojenými státy a Čínou. Cena zlata rovněž získává podporu k růstu na základě špatných zprávy z ekonomiky, které zaznívají ze všech koutů světa. Oproti tomu hlavní nevýhoda zlata, která spočívá ve skutečnosti, že drahý kov nepřináší úrokové výnosy, se v současné době jeví jako nedůležitá. Vzhledem k prudkému snižování úrokových sazeb totiž klesají úrokové výnosy u celé řady aktiv.


Strach z inflace popularizuje fyzické zlato   Jak investovat do zlata   Ukládání do zlata    Kdy investovat do zlata


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Zlato - jistota v nejsté době

Historicky nejvyšší úrovně kolem 1 900 dolarů za troyskou unci dosáhlo zlato v roce 2011, kdy vrcholila evropská dluhová krize. V té době se investoři obávali o budoucnost eurozóny a stabilitu bankovního systému. Dosavadní rekord by mohl být v brzké době překonán. Například Bank of America zveřejnila výhled, podle kterého by cena zlata měla vystoupat až na 3 000 dolarů za troyskou unci.

Tip: Cena zlata   Nákup zlata   Investice zlato  

Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Zlato je fenomén, který výrazně ovlivňuje lidstvo již zhruba 4000 let. Za tu dobu se nikdy nestalo bezcenným, proto je považováno za dobrého udržitele hodnoty. Navíc v letošním roce zlato patří mezi nejvýnosnější aktiva."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top