investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Cena zlata by měla dále stoupat

02.09.2020

Společnost Heraeus, která patří mezi deset nejúspěšnějších rodinných společností...

Společnost Heraeus, která patří mezi deset nejúspěšnějších rodinných společností v Německu, vydala novou prognózu na cenu zlata. Podle této prognózy by cena zlata měla vzrůst do konce roku k úrovni 2 200 dolarů za troyskou unci. Tato úroveň je podobná predikci BHS, která pracuje s cenou 2 300 dolarů za troyskou unci. Oba odhady počítají se skokovým růstem ceny zlata, které se momentálně obchoduje kolem úrovně 1970 dolarů za troyskou unci.

Analytici Heraeus na začátku roku očekávali, že se zlato letos vyšplhá k maximální úrovni 1700 dolarů za troyskou unci. V průběhu pandemie koronaviru však došlo k výrazným změnám v ekonomice, které byly doprovázeny změnami v měnové i rozpočtové politice. Mnozí investoři se začali obávat ztráty hodnoty peněz, a proto začali nakupovat bezpečná aktiva, mezi která je tradičně řazeno i zlato. To nabouralo předpoklady dříve vydaných predikcí na cenu zlata a vedlo k nutnosti přehodnotit je.


Strach z inflace popularizuje fyzické zlato   Jak investovat do zlata   Ukládání do zlata    Kdy investovat do zlata


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Kvůli šíření koronaviru letos pravděpodobně dojde k poklesu produkce zlatých dolů. To bude snižovat nabídku na trhu se zlatem, což přispěje k růstu ceny. Přehlížet nelze ani četná politická rizika, která vyplývají z amerických voleb či napjatých obchodních vztahů mezi Čínou a Spojenými státy. V neposlední řadě bude důležité sledovat, jak se vlády po celém světě vypořádají s šokem, který utrpěla globální ekonomika.

Tip: Investiční zlato   Osvobození zlata od DPH   Zlatá mince

Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Zlato letos patří mezi nejvýnosnější aktiva. Zatímco na začátku roku se obchodovalo za 1 517,29 dolaru za troyskou unci, ke včerejšímu dni již dosahovalo hodnoty 1 970,18 dolaru za troyskou unci. To představuje zhodnocení o 29,85 procenta."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top