investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Cena ropy vystoupala na pětiměsíční maximum

26.08.2020

Cena ropy Brent se pohybuje kolem úrovně 46 dolarů za barel...

Cena ropy Brent se pohybuje kolem úrovně 46 dolarů za barel. To je nejvíce od začátku března. Za růst ceny ropy může hurikán Laura. Kvůli evakuaci těžebních zařízení jsou hlášeny výpadky v produkci ropy o velikosti 1,6 milionu barelů za den, což tlačí na růst ceny ropy. Proti dalšímu zvyšování ceny ropy jdou nové zprávy o šíření koronaviru. V některých zemích mohou být zaváděna restriktivní opatření, což by snížilo poptávku po ropě.

Ceny pohonných hmot na čerpacích stanicích v České republice se v posledním týdnu měnily jen o haléře. V zásadě můžeme hovořit o stagnaci cen. V případě, že by vyšší ceny ropy na světových trzích přetrvávaly delší dobu, lze očekávat, že tuzemští pumpaři začnou zdražovat. V příštím týdnu však zatím nebude docházet k výrazným cenovým výkyvům na čerpacích stanicích.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

V uplynulém období pumpařům pomáhal posilující kurz koruny vůči dolaru, který zlevňoval dovoz ropy a pohonných hmot do České republiky. V posledním týdnu však kurz koruny vůči dolaru začal oslabovat. V případě pokračování tohoto trendu bude oslabující koruna dalším důvodem ke zdražování pohonných hmot na čerpacích stanicích.


Zařaďte radost do portfolia právě teď!

Dejte nám na sebe spojení a užijte si náš osobní přístup.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Na čerpacích stanicích zatím nedochází k výrazným cenovým výkyvům. Vzhledem k rostoucí ceně ropy a oslabujícímu kurzu koruny vůči dolaru lze však do budoucna očekávat, že pumpaři začnou zdražovat."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top