investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Cena akcií Volvo Cars bude při vstupu na burzu proti plánům nižší

26.10.2021

Cena akcií švédského výrobce osobních aut Volvo Cars bude v primární veřejné nabídce (IPO) nižší. Dceřinou firmu čínské...

Cena akcií švédského výrobce osobních aut Volvo Cars bude v primární veřejné nabídce (IPO) nižší. Dceřinou firmu čínské společnosti Geely nabídka ohodnocuje na více než 18 miliard dolarů (399 miliard Kč), což je méně, než firma očekávala. Nabídka akcií Volvo Cars bude letos jednou z největších. Firma dnes uvedla, že akcie nabídne v ceně 53 švédských korun za kus.

Na trh IPO v Evropě i ve Spojených státech nepříznivě doléhá rušení plánovaných nabídek. Akciové trhy kvůli inflaci a problémům globálních dodavatelských řetězců více kolísají. Mnohé společnosti tedy plánované nabídky akcií odkládají z obav, že by za této situace mohly být méně úspěšné, poznamenala agentura Reuters.


Automobilka Volvo Cars už dříve oznámila, že nabídková cena jejích akcií se bude pohybovat od 53 do 68 švédských korun. Obchodovat se s nimi začne na burze Nasdaq Stockholm v pátek 29. října - o den později, než firma plánovala. Automobilka plánuje, že prodej akcií jí přinese 20 miliard švédských korun. To je o pětinu méně, než činil dřívější odhad.


Společnost, kterou švédská Geely převzala v roce 2010 za 1,8 miliardy dolarů od americké automobilky Ford, je ze sektoru obzvláště zasaženého globálním nedostatkem čipů. Ten mnohé automobilky přiměl omezovat výrobu a panují obavy, že potíže potrvají až do roku 2022.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Klienti BHS se mohou účastnit drtivé většiny IPO po celém světě. Podrobné informace jim rádi poskytnou osobní obchodníci, kteří jsou o všech IPO pravidelně informováni.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top