investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Burzovní pandemie již probíhá

28.02.2020

Současná situace na trzích je natolik kritická, že...

Současná situace na trzích je natolik kritická, že mnozí investoři již ztratili nervy a vyprodávají svá portfolia. To vede k dalším mohutným propadům na trzích po celém světě. Burzy padají podobně jako v roce 2008, kdy propukla světová hospodářská krize. Investoři přestávají reagovat na racionální argumentaci a vnímají pouze extrémně špatnou náladu na trzích. Pod jejím vlivem propadají panice.

Problémy se netýkají pouze trhů. Itálie se kvůli koronaviru může dostat do ekonomické recese. V takovém případě hrozí, že nebude schopna splácet své vysoké zadlužení. Následný krach Itálie by mohl spustit dominový efekt, na jehož konci by zůstalo zničené hospodářství Evropské unie.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Centrální instituce nesmí zůstat lhostejné. Kromě příprav na zdravotní dopady epidemie koronaviru se musí neprodleně začít věnovat řešení ekonomických důsledků. Zatímco zdravotní pandemie zatím nepropukla a vůbec propuknout nemusí, trhy již pandemickou reakci zažívají a je jen otázkou času, než se vývoj začne přenášet do reálné ekonomiky.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Na trzích zažíváme nejhorší týden od propuknutí světové hospodářské krize v roce 2008. Z trhů po celém světě se již vypařilo více než 5 000 miliard dolarů. Lidé, kteří včera vyprodali svá portfolia, jsou na tom výrazně lépe než lidé, kteří je vyprodávají až dnes. Vyhlídky na změnu tohoto trendu bohužel stále nejsou patrné."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top