investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Britský operátor EE znovu zavede roamingový poplatek za volání v Evropě

25.06.2021

Britský mobilní operátor EE od příštího roku znovu zavede roamingový příplatek za telefonování v...

Britský mobilní operátor EE od příštího roku znovu zavede roamingový příplatek za telefonování v jiných evropských zemích. Firma vlastněná britskou telekomunikační společností BT to uvedla ve svém dnešním sdělení. Dříve přitom stejně jako ostatní britští operátoři tvrdila, že se po brexitu k takovému kroku nechystá, připomněla agentura AP. Zrušení roamingu v červnu 2017 ušetřilo britským turistům a jiným cestovatelům miliony liber na poplatcích za používání chytrých telefonů v evropském zahraničí.

EE uvedla, že poplatek budou muset od ledna 2022 platit zákazníci, kteří se zaregistrují po 7. červenci. Za volání, posílání textových zpráv a využívaní dat ve 47 evropských zemích s výjimkou Irska jim firma bude denně účtovat dvě libry (necelých 60 Kč). Svůj záměr společnost odůvodnila tím, že tak chce "podpořit investice" v Británii.


V dohodě o odchodu Británie z Evropské unie se o bezplatném roamingu nic nepraví. Londýn, který se do začátku tohoto roku de facto řídil stále unijními pravidly, uvedl, že nedokáže zabránit evropským mobilním operátorům, aby britským společnostem neúčtovali roamingové poplatky za využívání jejich sítí a že oni mohou tuto zátěž přenést na zákazníky. Ostatní britští mobilní operátoři O2, Vodafone a Three ale na konci roku 2020, kdy přestalo platit přechodné pobrexitové období, také říkali, že znovuzavedení poplatku za roaming nemají v plánu. Jestli budou příklad EE následovat, zatím není jasné.


Zdroj: ČTK




"Finská telekomunikační společnost Nokia uzavřela dohodu, na základě které se stane hlavním dodavatelem nových technologií pro nadnárodní telekomunikační společnost BT Group. Pod tu spadá největší mobilní síť ve Velké Británii nesoucí název EE."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top