investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Britské firmy nesmějí instalovat do sítí 5G zařízení od Huawei

30.11.2020

Britské telekomunikační firmy nesmějí od září příštího roku instalovat do sítí páté generace (5G) v...

Britské telekomunikační firmy nesmějí od září příštího roku instalovat do sítí páté generace (5G) v Británii žádná nová zařízení od čínské společnosti Huawei. Oznámila to dnes britská vláda. Země se firmu snaží ze zapojení do budování mobilních sítí 5G už déle než rok vyloučit, protože ji považuje za bezpečnostní riziko.

Kabinet už v červenci nařídil, aby operátoři do konce roku 2027 ze sítí odstranili už využívané komponenty od Huawei. Ministr Oliver Dowden, do jehož kompetence spadá také digitalizace, dnes uvedl, že usiluje o to, aby v sítích 5G vůbec nefigurovali rizikoví dodavatelé. Nový termín je kratší, než se očekávalo, uvedla BBC. Možnost ponechat si zatím starší vybavení od Huawei ale zůstává.


Technologie Huawei podle Washingtonu představují bezpečnostní hrozbu, Peking je podle něj využívá ke špionáži. Čína toto obvinění dlouhodobě odmítá. Americký prezident Donald Trump tlačí na americké spojence, včetně Británie, aby Huawei z výstavby sítí 5G vyloučili.


Británie chystá nový zákon o telekomunikacích, který má dát vládě vůči telekomunikačním firmám větší pravomoci. V úterý jej ve druhém čtení projedná britský parlament, poznamenala BBC.


Zdroj: ČTK



"Finská telekomunikační společnost Nokia uzavřela dohodu, na základě které se stane hlavním dodavatelem nových technologií pro nadnárodní telekomunikační společnost BT Group. Pod tu spadá největší mobilní síť ve Velké Británii nesoucí název EE."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top