investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

BP vykázala zisk a překonala očekávání

27.10.2020

Britská ropná společnost BP vykázala za třetí čtvrtletí díky lepším cenám ropy zisk...

Britská ropná společnost BP vykázala za třetí čtvrtletí díky lepším cenám ropy zisk 86 milionů dolarů (bezmála dvě miliardy Kč) a překonala tak očekávání analytiků. V předchozím kvartálu měl podnik rekordní ztrátu 6,7 miliardy dolarů. Ropný gigant varoval, že zotavení z dopadů pandemie covidu-19 zůstává nejisté, což negativně ovlivňuje poptávku po ropě a zisky z rafinace.

Analytici čekali, že ropná společnost bude mít ztrátu 120 milionů dolarů. Cena ropy oživovala jen pomalu. Marže v segmentu rafinace jsou velmi nízké, protože poptávka po palivech, zejména po tom leteckém, je kvůli pandemii slabá, napsala agentura Reuters.


"Přetrvávající dopady pandemie covidu-19 nadále vytváří nestabilní a náročné obchodní prostředí," uvedla BP v prohlášení. Připomněla také, že Asie se zotavuje rychleji než ostatní regiony.


Akcie BP letos klesly o více než polovinu. Jejich pokles odráží obavy ohledně poptávky po ropě a pochyby investorů, zda společnost zvládne přechod od fosilních paliv k obnovitelným zdrojům energie.


Britská společnost se chystá v nadcházejících měsících propustit zhruba 10.000 zaměstnanců, což odpovídá asi 15 procentům celkové pracovní síly.


Zdroj: ČTK



"V rámci koronavirové krize patří ropné společnosti mezi poražené. Výrazný propad poptávky po ropě vedl k propadu ceny na světových trzích, což způsobilo, že některý typy těžby nejsou rentabilní."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top