investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

BMW má letos v plánu zdvojnásobit prodej elektromobilů

15.01.2021

Automobilka BMW chce v letošním roce zdvojnásobit prodej plně elektrických aut...

Automobilka BMW chce v letošním roce zdvojnásobit prodej plně elektrických aut. Včetně hybridních vozů má v plánu zvýšit prodej aut na částečný nebo plný elektrický pohon o 50 procent. Německý výrobce aut i jeho konkurenti se ohledně výroby elektromobilů snaží dohnat americkou automobilku Tesla, uvedla dnes agentura Reuters.

Podle dat zveřejněných v úterý automobilka BMW loni prodala 193.000 plně elektrických a hybridních vozů. Naproti tomu Tesla loni zákazníkům dodala skoro půl milionu elektromobilů. BMW nyní vyrábí 13 modelů s elektrickým pohonem, které prodává na 74 trzích.


Německý výrobce informoval, že loni zvýšil celosvětově prodej vozů na elektrický pohon bezmála o 32 procent. Jen v Evropě činily tyto vozy 15 procent prodaných aut značky BMW. Do roku 2023 chce automobilka počet vyráběných elektrických modelů zvýšit na 25, více než polovina z nich má být plně elektrická.


Snahu zvýšit výrobu elektrických aut umocňují přísnější emisní normy v Evropské unii i v Číně a snaha stále většího počtu zemí zakázat prodej nových automobilů poháněných fosilnímu palivy, v některých případech už v roce 2030.


Zdroj: ČTK



"Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top