investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

BMW do roku 2030 zvýší poměr prodaných elektromobilů na polovinu

17.03.2021

Německý výrobce luxusních aut BMW chce do roku 2030 zvýšit poměr...

Německý výrobce luxusních aut BMW chce do roku 2030 zvýšit poměr prodaných elektromobilů nejméně na polovinu. To znamená, že si nastavil konzervativnější cíl než jeho konkurenti, uvedla agentura Reuters. Automobilka ve své výroční zprávě spolu s podrobnými výsledky hospodaření za loňský rok dnes také oznámila, že proti loňsku letos počítá i s výrazným zlepšením ziskovosti.

BMW předpokládá, že marže provozního zisku letos vystoupí na šest až osm procent, loni činila 2,7 procenta. Co se týče zvýšení poměru vyrobených a prodaných elektrických vozů, na elektrický pohon přejde do konce desetiletí celá značka Mini.


Do roku 2023 bude mít automobilka asi šest čistě elektrických modelů. Do roku 2025 chce mít pak na silnicích dva miliony aut poháněných elektřinou, do konce dekády už deset milionů. Firma už dříve uvedla, že do roku 2023 bude mít pětina z prodaných vozů alternativní pohon. Svůj elektrický sedan i4 chce BMW letos představit s tříměsíčním předstihem.


Podle analytika Arndta Ellinghorsta ze společnosti Bernstein vstoupila automobilka do roku 2021 "velmi sebevědomě". "Ohledně elektromobility pokročila a počíná si mnohem obezřetněji než Volkswagen," dodal.


Automobilový koncern Volkswagen nedávno oznámil, že do roku 2030 bude 70 procent aut této značky elektrických. Tento týden skupina informovala o plánu postavit v Evropě šest závodů na výrobu baterií.


Zdroj: ČTK



"Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top