investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

BMW chce příští rok vytvořit 6000 nových pracovních míst

30.12.2021

Německá automobilka BMW plánuje v příštím roce vytvořit až 6000 nových pracovních, aby se připravila na...

Německá automobilka BMW plánuje v příštím roce vytvořit až 6000 nových pracovních, aby se připravila na rostoucí poptávku po svých elektrických vozech. Řekl to v rozhovoru s deníkem Münchner Merkur generální ředitel automobilky Oliver Zipse.

Zipse uvedl, že BMW je na dobré cestě v transformaci, má závody připravené na výrobu elektromobilů a očekává příští rok další růst prodeje. To je také důvod, proč plánuje zvýšit příští rok počet pracovníků o pět procent.


BMW doposud prodala více než jeden milion elektrických vozů, a to jak čistě elektrických, tak hybridních. Do roku 2025 plánuje zvýšit prodej čistě elektrických vozů na dva miliony.


Zipse se také domnívá, že vzhledem k současným investicím výrobců polovodičů by měl být problém s jejich nedostatkem do roka zažehnán. "Očekávám, že do konce příštího roku bude situace do značné míry normální," uvedl.


Zipse také prohlásil, že poptávka po elektromobilech je velmi vysoká. "Náš i4 je vyprodán na několik měsíců, stejně jako model iX," řekl. V příštím roce chce automobilka představit elektrickou verzi svého luxusního sedanu řady 7.


Cílem automobilky je, aby do roku 2030 měly elektromobily na jejím celkovém prodeji podíl nejméně 50 procent. Zipse ale varoval, že velkou překážkou rychlejšího rozšíření elektromobilů mezi zákazníky je nedostatek dobíjecí infrastruktury v Evropě, kde nyní počet elektromobilů roste pětkrát rychleji než infrastruktura. Také z toho důvodu je proti zákazu aut se spalovacím motorem, napsaly agentury DPA a Reuters.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top