investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

BHS Asset Management - pohodlný a efektivní způsob investování

18.02.2019

Asset management představuje jeden ze základních stavebních kamenů, na kterém společnost BH Securities počátkem 90. let vyrostla...

Asset management představuje jeden ze základních stavebních kamenů, na kterém společnost BH Securities počátkem 90. let vyrostla. A zároveň i jeden z jejích nejstarších produktů, který má a zcela jistě bude mít i v budoucnosti nezastupitelné místo v portfoliu nabízených služeb.

BH Securities vznikla počátkem 90. let v době, kdy se po dlouhých desetiletích nesvobody otevřeli možnosti pro svobodné podnikání, znovuzaložení burzy cenných papírů a pro rozvoj obnoveného kapitálového trhu. Doba byla divoká, prvotní nadšení z kuponové privatizace vystřídalo rozčarování a na mnohé investory dopadla tvrdá realita prakticky neregulovaného kapitalismu. 


Podle Jiřího Jaroše, člena představenstva BH Securities, i díky tomu český trh byl a stále je hodně atypický. Navíc od samého počátku trpí tím, že zde nebyla vůle ani podpora politické reprezentace, aby se kapitálový trh rozvíjel a plnohodnotně plnil roli obvyklou ve vyspělých ekonomikách. V USA a v západní Evropě významná část populace zhodnocuje své finanční prostředky prostřednictvím burzy a mnoho firem na nich získává kapitál pro svůj rozvoj. 


V ČR bohužel kapitálový trh i po 25 letech zůstává okrajovým tématem s velmi omezeným počtem investorů a investičních příležitostí. Domácí investoři jsou tak nuceni hledat investiční příležitosti na zahraničních burzách nebo v alternativních investicích. A právě s tím jim pomáhá BH Securities, která se za dobu své existence etablovala jako jeden z největších a nejvýznamnějších nebankovních obchodníků na trhu.


Investice do cenných papírů - akcie a dluhopisy

"Správu majetku v různých formách nabízíme od počátku," říká Jiří Jaroš, pod kterého služby asset managementu spadají. "Základ tvoří zejména investice do cenných papírů, nejčastější kombinací jsou akcie a dluhopisy. V posledních letech jsme nabídku rozšířili o alternativní investice prostřednictvím našich fondů kvalifikovaných investorů. Zajímavým pro investory do cenných papírů je náš opční fond, a to nejen svojí specifickou investiční strategií, ale i faktem, že stejný produkt v ČR prakticky nikdo nenabízí. Dále naše zákazníky oslovují fondy zaměřené na reality, auta a private equity."


Do fondů kvalifikovaných investorů mohou vstupovat zákazníci s finančními prostředky již od jednoho miliónu korun. "Vidíme rostoucí zájem investorů o alternativní možnosti zhodnocení finančních prostředků. Vyvolala jej nejen finanční krize v roce 2008 doprovázená poklesem důvěry v bankovní sektor, ale také dlouhodobě nízké úrokové sazby," vysvětluje Jiří Jaroš.


I po čtvrtstoletí existence BH Securities, přes specifika místního trhu, vidí Jiří Jaroš potenciál na poli investic i do budoucna. Za prvé proto, že procento obyvatel, kteří aktivně zhodnocují své prostředky je stále velmi malé a za druhé, protože česká populace postupně bohatne a dorůstá další generace investorů. Ti mají zájem investovat, ale nechtějí se tomu věnovat osobně a raději se svěří do rukou odborníkům. Právě takovým jsou služby asset managementu BH Securities šité na míru. Efektivní a pohodlné.


Využijte příležitosti

Svěřte své finance do správy odborníků a užijte si více klidu i volného času. Zanechte zde kontakt a vybereme společně nejvhodnější strategii pro vaše přání a potřeby.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top