investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Bentley plánuje do roku 2030 elektrifikaci svého sortimentu

06.11.2020

Britský výrobce luxusních automobilů Bentley bude od roku 2026 nabízet zákazníkům pouze...

Britský výrobce luxusních automobilů Bentley bude od roku 2026 nabízet zákazníkům pouze elektromobily a hybridní vozy, které umožňují dobíjet baterii z elektrické sítě. Od roku 2030 pak budou sortiment firmy tvořit pouze auta s plně elektrickým pohonem. Oznámila to firma, která je součástí německého koncernu Volkswagen.

Bentley se podobně jako další výrobci aut snaží přizpůsobit zpřísňujícím se emisním limitům. Firma tento týden představila strategii Beyond100, která má urychlit vývoj modelů s elektrickým pohonem. V příštím roce hodlá společnost Bentley Motors v rámci této strategie uvést na trh dva hybridní vozy umožňující dobíjet baterii z elektrické sítě, poznamenala agentura Reuters.


"Bentley se v průběhu jednoho desetiletí změní ze 100 let starého výrobce luxusních automobilů v ukázkový příklad nového, udržitelného a plně etického přístupu k luxusnímu segmentu," uvedl výkonný ředitel firmy Adrian Hallmark.


Zdroj: ČTK



"Společnost Bentley byla založena v roce 1919. Nese jméno známého konstruktéra, který se proslavil výrobou rotačních leteckých motorů. Ty pomohly Britům vyhrát první světovou válku. Společnost Bentley vlastní od roku 1998 Volkswagen Group."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top