investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Bank of America klesl zisk o devět procent

17.10.2022

Odkládal si totiž podobně jako konkurenční finanční domy prostředky na případné nesplácené úvěry...

Americkému finančnímu ústavu Bank of America klesl ve třetím čtvrtletí čistý zisk o devět procent na 6,6 miliardy dolarů (166 miliard Kč). Odkládal si totiž podobně jako konkurenční finanční domy prostředky na případné nesplácené úvěry, pokud by se zhoršila ekonomika ve Spojených státech. Banka to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Druhá největší banka ve Spojených státech přidala do svých rezerv na ztráty z úvěrů 378 milionů dolarů. O rok dříve na stejný účel uvolnila 1,1 miliardy dolarů.

Agresivní měnová politika americké centrální banky, která kvůli inflaci rychle zvyšuje úroky, vyvolává obavy, že by ekonomika mohla sklouznout do recese. O vklady se ale Bank of America neobává. "Naši američtí klienti zůstali odolní se silnými, i když pomaleji rostoucími úrovněmi výdajů a stále si udržovali zvýšené částky vkladů," řekl generální ředitel Brian Moynihan.

Spotřebitelské obchody banky vykázaly 12procentní skok v příjmech, k čemuž přispěly vyšší zůstatky a růst úrokových sazeb. Naopak méně se vybralo na poplatcích v investičním bankovnictví, protože zájem o obchody na trhu klesá od vrcholu z roku 2021 už třetí kvartál po sobě.

Ve třetím čtvrtletí klesl zisk i dalším předním americkým bankám JPMorgan a Citigroup. Také ony se potýkaly se zhoršujícími se hospodářskými vyhlídkami, které měly negativní dopady na příjmy z investičního bankovnictví a přiměly banky ke zvýšení rezerv na úvěrové ztráty.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top