investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Avast chce upsat akcie na Londýnské burze

09.11.2017

Snahu Avastu vstoupit nyní na burzu hodnotíme jako chytrý krok, který je dobře načasovaný do pozitivní nálady investorů...

Snahu Avastu vstoupit nyní na burzu hodnotíme jako chytrý krok, který je dobře načasovaný do pozitivní nálady investorů,“ řekl hlavní analytik BH Securities Martin Vlček.

Avast plánoval vstup na burzu již v roce 2012. Kvůli nepříznivé situaci na trhu ale IPO odložil. Nyní je situace na akciových trzích výrazně příznivější, ceny akcií obecně jsou výrazně vyšší než před 5 lety a nálada investorů je nakloněná investování do IPO a jiných nových projektů resp. firem nově vstupujících na burzu.

„Ekonomická, finanční a měnová situace ve Velké Británii je nejistá kvůli brexitu. Volbu londýnské burzy vidíme tedy jako určité negativum“ dodal hlavní analytik BH Securities Martin Vlček.

Na Londýnské burze se aktivně obchodují i jiné české firmy, například akcie Stock Spirits známého výrobce alkoholických nápojů, mimo jiné značky Božkov nebo Fernet, které jsou duálně listované na pražské burze i v Londýně. Přitom právě ve Velké Británii je objem obchodů výrazně větší než v Praze jak z hlediska počtu zobchodovaných kusů, tak celkového finančního objemu.

V květnu loňského roku zastavila obchodování londýnská burza například s nechvalně známým titulem NWR, který v době ukončení obchodování stál cca 7 haléřů za akcii.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top