investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Autor herního hitu PUBG míří na burzu, může to být největší IPO v Koreji

17.06.2021

Jihokorejský výrobce videoher Krafton, který stojí za herním hitem PlayerUnknown's Battlegrounds...

Jihokorejský výrobce videoher Krafton, který stojí za herním hitem PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), hodlá vstupem na burzu získat až 5,6 bilionu wonů (přes 100 miliard Kč). Primární veřejná nabídka akcií (IPO) podniku by se tak mohla stát největší v Jižní Koreji, informovala dnes agentura Reuters.

Společnost Krafton uvedla, že chce nabídnout deset milionů akcií. Cenové rozpětí u nich předběžně stanovila na 458.000 až 557.000 wonů. Pokud by se akcie prodaly za cenu na horní hranici pásma, překonala by hodnota IPO dosavadní jihokorejský rekord z roku 2010, kdy společnost Samsung Life Insurance vstupem na burzu získala 4,9 bilionu wonů.


Předpokládá se, že přesná emisní cena akcií Kraftonu bude stanovena v příštích týdnech a že akcie vstoupí na burzu v červenci. Největším akcionářem Kraftonu je v současnosti čínský internetový gigant Tencent s podílem kolem 15 procent.


Populární multiplayerová akční hra PUBG vstoupila na trh v roce 2017, od té doby se prodalo přes 75 milionů kopií pro osobní počítače a herní konzole. Verze hry pro mobilní zařízení navíc zaznamenala více než miliardu stažení, poznamenala s odvoláním na údaje podniku agentura Bloomberg.


Zdroj: ČTK




"Klienti BHS se mohou účastnit drtivé většiny IPO po celém světě. Informace jim rádi poskytnou osobní makléři, kteří jsou o všech IPO pravidelně informováni."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top