investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Automobilka Stellantis se dohodla na spolupráci s Amazonem

06.01.2022

Automobilová skupina Stellantis se dohodla s internetovým obchodem Amazon na spolupráci, která bude zahrnovat mimo jiné...

Automobilová skupina Stellantis se dohodla s internetovým obchodem Amazon na spolupráci, která bude zahrnovat mimo jiné společný vývoj softwaru pro digitální informační a zábavní systémy v automobilech. Oznámily to dnes firmy. Dodaly, že Amazon se stane prvním zákazníkem u nové řady elektrických dodávkových automobilů Ram ProMaster, kterou plánuje Stellantis uvést na trh v roce 2023.

Společnost Stellantis hodlá ve svých automobilech využívat hlasovou asistenční službu Alexa vyvinutou firmou Amazon. Spolupráce s Amazonem by automobilce měla rovněž pomoci urychlit vývoj nových digitálních produktů. Amazon se v rámci dohody o spolupráci stane pro Stellantis "preferovaným" dodavatelem cloudových služeb pro zajišťování mobilní sítě a výpočetního výkonu v budoucích automobilech, napsala agentura Reuters.


Skupina Stellantis vznikla začátkem loňského roku spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzského konkurenta PSA. Fúze přivedla dohromady značky francouzské skupiny Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo či Ram. Amazon je největším internetových obchodem na světě.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Amazon založil Jeff Bezos v Bellevue ve Washingtonu v červenci 1994. Společnost začala jako online tržiště pro knihy, ale rozšířila se o prodej dalších produktů. Amazon převýšil svou tržní kapitalizací společnost Walmart v roce 2015. Tím se stal nejhodnotnějším maloobchodním řetězcem ve Spojených státech.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top