investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple bude brzy vyrábět čipy M4

12.04.2024
appletechnologievýroba

JPMorgan ve čtvrtletí zvýšila zisk

12.04.2024
akciebankatržbyusa

Automobilka Ferrari zvýšila zisk, její akcie však oslabily

05.05.2021

Italský výrobce luxusních sportovních automobilů Ferrari v prvním čtvrtletí zvýšil čistý zisk...

Italský výrobce luxusních sportovních automobilů Ferrari v prvním čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o 24 procent na 206 milionů eur. Firma ve zprávě o hospodaření ale dnes také uvedla, že kvůli pandemii o jeden rok odlokládá dosažení cílů, které si původně stanovila na příští rok. Akcie podniku tak po zveřejnění výsledků ztrácely na burze přes šest procent.

Tržby společnost v prvním čtvrtletí vzrostly o osm procenta na 1,01 miliardy eur (26,1 miliardy Kč). Firma dodala zákazníkům 2771 vozů, což je o procento více než před rokem. Upozornila také, že na konci čtvrtletí měla rekordní objem objednávek.


"Očekáváme, že obezřetné kroky k úpravě nákladů v reakci na krizi kolem covidu-19, které jsme uskutečnili v loňském roce a ve kterých letos pokračujeme, o rok posunou dosažení cílů stanovených pro konec roku 2022," uvedl šéf podniku John Elkann. "Velký objem zakázek a skvělé nové modely, které v příštích letech uvedeme na trh, nicméně vytvářejí silné základy pro budování naší ambiciózní budoucnosti," dodal.


Zdroj: ČTK




"K tématu Ferrari doporučuji poslechnout si podcast Offline Štěpána Křečka. Poslouchat lze v podcastových aplikacích nebo v odkazu: https://youtu.be/JSKgIPLAwCw."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top