investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Automobilka BMW prodala v pololetí rekordních 1,34 milionu aut

09.07.2021

Prodej německého výrobce luxusních aut BMW byl v první polovině tohoto roku vyšší než...

Prodej německého výrobce luxusních aut BMW byl v první polovině tohoto roku vyšší než před krizí. Celkem koncern dodal zákazníkům rekordních 1,34 milionu aut značek BMW, MINI a Rolls-Royce. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, kdy zájem o nová auta zasáhl začátek pandemie nemoci covid-19, se prodej zvýšil o 39,1 procenta. Ve srovnání s prvními šesti měsíci roku 2019, tedy s obdobím před pandemií, se prodej zvýšil o 7,1 procenta, oznámila dnes automobilka.

K oživení přispěl vysoký prodej v Číně, ale také v Evropě a v USA. Zvýšil se také prodej všech značek - prodej hlavní značky BMW o 39,9 procenta na 1,18 milionu vozů, prodej MINI o 32,6 procenta a prodej značky Rolls-Royce o 91,6 procenta.


"Jsme na cestě k tomu, abychom v letošním roce dosáhli solidního a ziskového růstu prodeje," řekl člen představenstva zodpovědný za prodej Pieter Nota. "Obzvláště nás těší, že jsme více než zdvojnásobili prodej našich elektrických vozů," dodal. Prodej čistě elektrických aut a plug-in hybridů se zvýšil o 148,5 procenta na 153.267 vozů, poznamenala agentura DPA.


Rekordní byl také prodej divize motocyklů BMW Motorrad. Celkem BMW dodala zákazníkům 107.610 motocyklů a skútrů, o 40,3 procenta více než před rokem. Pomohly jí k tomu nové modely.


Automobilka dnes také upozornila na problémy, které způsobuje globální nedostatek čipů. Společnost již upravila výrobní program s ohledem na dostupnost součástek a napjaté dodávky polovodičů očekává i nadále. Nemůže vyloučit, že nedostatek polovodičů bude mít negativní dopad na výrobu ve druhé polovině roku.


Zdroj: ČTK




"Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top