investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Australská mediální firma podepsala licencování obsahu s Googlem a Facebookem

01.06.2021

Australský mediální gigant Nine Entertainment podepsal několikaletou smlouvu o...

Australský mediální gigant Nine Entertainment podepsal několikaletou smlouvu o poskytování obsahu se společnostmi Google a Facebook. Firma, která v zemi vlastní několik novin a televizní kanál, to uvedla ve svém dnešním sdělení. Smlouvu uzavřela podle nového australského mediálního zákona, který v zemi začal platit začátkem roku. Dohodu s velkými technologickými společnostmi z USA tak nyní mají uzavřenou všechny tři největší australské mediální domy.

Finanční podmínky dohody společnost Nine stejně jako její konkurenti nesdělila. Na základě smlouvy bude po dobu pěti let poskytovat články a klipy platformě pro licencování zpráv Google News Showcase. Podobné službě Facebooku budou k dispozici tři roky.


"Tyto dohody přispějí k podpoře žurnalistiky světové úrovně, díky níž se našemu podnikání daří,“ uvedl v e-mailu zaměstnancům šéf společnosti Nine Entertainment Mike Sneesby. Firma vlastní hospodářský list Australian Financial Review, deník The Sydney Morning Herald a volně šířený televizní kanál Nine.


Australský parlament v únoru schválil zákon, který má přimět digitální platformy, jako je Facebook nebo Google, aby platily mediálním podnikům za využívání jejich zpravodajského obsahu. Facebook se stejně jako Google proti zákonu dlouho ostře stavěl. Od té doby ale už podobné smlouvy podepsaly velké australské mediální firmy Seven West Media a konglomerát News Corp amerického miliardáře Ruperta Murdocha. Podepsaly ji i desítky menších regionálních a specializovaných médií a dohodu s Facebookem a Googlem chystá i národní vysílací společnost Australian Broadcasting Corporation, uvedla agentura Reuters.


 Zdroj: ČTK




"Velké technologické společnosti byly nejsilnějšími globálními hráči už před koronavirovou krizí. Pandemie jejich dominanci ještě posílila, protože urychlila přechod z reálného do virtuálního světa."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top