investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Apple varuje investory

03.01.2019

Po skončení včerejšího obchodování v USA přinesla společnost Apple zprávu, která příliš nepotěšila současné akcionáře...

Po skončení včerejšího obchodování v USA přinesla společnost Apple zprávu, která příliš nepotěšila současné akcionáře. Zpráva totiž varuje před nižšími hospodářskými výsledky za minulý kvartál. Nově očekávané tržby společnost čeká na úrovni 84 miliard dolarů a hrubou marži 38,0 procenta, přičemž dřívější výhled byl v rozmezí 89 – 93 miliard dolarů a 38,0 – 38,5 procenta. Akcie po zveřejnění této zprávy reagovaly významným poklesem. Nakonec se pád zastavil až pod sedmiprocentní hranicí, přičemž se zobchodovalo přes 6 milionů kusů akcií.

Více než polovinu tržeb má Apple z prodeje svých mobilních telefonů. Ze servisu firma ročně utrží přes 37 miliard dolarů. Nejvíce se produkty společnosti prodávají v USA, následuje Evropa a Čína, kde čelí čím dál větší nabídce čínských konkurentů. V posledních dnech se čím dál více hovoří o přístrojích společnosti Huawei či Xiaomi, které svými přístroji představují zajímavou alternativu k drahým přístrojům od Applu. Oficiální výsledky za minulý kvartál společnost Apple zveřejní 29.ledna 2019.

 

Akcie Applu jsou pod prodejním tlakem už tři měsíce, kdy se začaly objevovat první obavy o velikost prodejů jejich klíčového produktu iPhonu. Na začátku října loňského roku se akcie obchodovaly nad úrovní 230 dolarů za akcii, přičemž po včerejší zprávě se kurz pohybuje kolem 146 dolarů za akcii, což jsou hodnoty několika měsíčních minim. Investoři se museli od října potýkat s řadou snížení doporučení i cílové ceny. Nyní Apple pokrývá 49 analytických domů. 26 doporučuje koupi, 21 držení a 2 prodej. Cílová cena dle agentury Bloomberg na 12 měsíců činí 204,13 dolaru.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Apple sice upozornil na odhadované nižší tržby i marže, ale i tak za loňský rok skončí vysoko v zisku a naváže na minulá úspěšná léta."

Jan Němeček, Senior Equity Trader BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top