investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple se v Číně po šesti letech vrátil do čela trhu se smartphony

26.01.2022

Americká společnost Apple se v loňském čtvrtém čtvrtletí po šesti letech vrátila v Číně do čela trhu s chytrými...

Americká společnost Apple se v loňském čtvrtém čtvrtletí po šesti letech vrátila v Číně do čela trhu s chytrými telefony. Informovala o tom dnes výzkumná společnost Counterpoint Research. Apple podle ní zvýšil čtvrtletní prodej svých telefonů iPhone na čínském trhu meziročně o 32 procent, zatímco celkový prodej smartphonů v Číně o devět procent klesl.

Podíl Applu na čínském trhu s chytrými telefony se tak vyšplhal na 23 procent, což je nejvíce v historii. Podle společnosti Counterpoint k tomu přispěly mimo jiné americké sankce na čínskou společnost Huawei, což je v odvětví špičkových chytrých telefonů klíčový konkurent Applu, poznamenala agentura Reuters.


Apple na podzim uvedl na trh novou generaci svých telefonů iPhone 13. Naposledy byl jedničkou na čínskému trhu koncem roku 2015, krátce po zahájení prodeje telefonů iPhone 6, které přilákaly čínské zákazníky větším displejem.


V celém loňském roce Apple obsadil na čínském trhu se smartphony až třetí místo s 16procentním tržním podílem. Na prvním místě byla čínská značka Vivo s podílem 22 procent, za ní následovala s těsným odstupem další čínská značka Oppo.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Steve Jobs, Steve Wozniak a Ronald Wayne založili Apple v garáži v roce 1976. Počáteční kapitál získali prodejem mikrobusu a kalkulačky za 1 350 dolarů. Dnes již tržní kapitalizace společnosti Apple překročila hranici dvou bilionů dolarů.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top