investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple představil novou generaci telefonů iPhone

15.09.2021

Americká technologická společnost Apple dnes představila novou generaci svých chytrých telefonů...

Americká technologická společnost Apple dnes představila novou generaci svých chytrých telefonů iPhone. Přístroje iPhone 13 budou vybaveny novým čipem A15 Bionic, který jim zajistí vyšší výkon. Jejich cena bude v České republice začínat na 19.990 Kč.

Předobjednávky na nové telefony začne firma v ČR přijímat v pátek ve 14:00 SELČ, prodej pak začne 24. září. Nejlevnější model iPhone 13 mini má úhlopříčku 5,4 palce. Cena základního modelu iPhone 13 s úhlopříčkou 6,1 palce začíná na 22.990 Kč. Firma nabídne také modely iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max s cenou od 28.990 Kč.


Společnost Apple dnes představila rovněž nové verze svých počítačových tabletů iPad a hodinek Apple Watch. Nové hodinky nabídnou například větší displej a rychlejší nabíjení. V ČR se podle firmy začnou prodávat později na podzim.


"Zdá se, že opravdu neoznámili nic revolučního. Ale samozřejmě jako obvykle ohlásili dostatek vylepšení, aby mezi spotřebiteli přinejmenším vyvolali určité nadšení," uvedl Rick Meckler z investiční společnosti Cherry Lane Investments.


Analytik Paolo Pescatore z firmy PP Foresight upozornil, že telefony iPhone zůstávají pro Apple základním produktem. "Představují vstupní bránu k dalším zařízením a hlavně ke službám," uvedl.


V letošním druhém čtvrtletí se tržby z prodeje iPhonů meziročně zvýšily téměř o polovinu na zhruba 40 miliard dolarů. Na celkových tržbách Applu se tak podílely téměř polovinou.


Zdroj: ČTK




"Steve Jobs, Steve Wozniak a Ronald Wayne založili Apple v garáži v roce 1976. Počáteční kapitál získali prodejem mikrobusu a kalkulačky za 1 350 dolarů. Dnes již tržní kapitalizace společnosti Apple překročila hranici dvou bilionů dolarů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top