investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Apple je nejcennější americkou společností

21.08.2020

Tržní hodnota společnosti Apple vzrostla na více než 2 biliony dolarů...

Tržní hodnota společnosti Apple vzrostla na více než 2 biliony dolarů. Od začátku roku tak hodnota akcií společnosti, která má ve svém logu nakousnuté jablko, vzrostla o více než polovinu. Současné ocenění společnosti je 35krát vyšší než roční zisk společnosti. To je výrazně nad průměrem ostatních titulů v indexu S&P 500.

Na konci července zvýšila řada analytiků své odhady hodnoty společnosti Apple na úroveň 400 až 460 dolarů za akcii. Aktuálně se však akcie Applu obchodují poblíž úrovně 470 dolarů za kus. Otázkou tedy zůstává, zda analytici přehodnotí své původní odhady, nebo cena akcií Applu zamíří směrem dolů.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Jisté je, že se po smrti nejslavnější tváře Applu Steva Jobse mnozí analytici mýlili, když předvídali, že společnost ztratí svou inovativnost. Současnému hlavnímu představiteli Applu Timu Cookovi se podařilo přilákat k nakousnutému jablku nové zákazníky. Apple navíc slaví úspěch s novými produkty, jako jsou chytré hodinky či bezdrátová sluchátka.

 

Mnozí analytici se proto již předhání se svými odhady, kdy tržní kapitalizace Applu překoná 3 biliony dolarů. Pravděpodobně se to nepodaří v rekordně krátkém čase dvou let, jako když tržní kapitalizace Applu vzrostla z jednoho na dva biliony dolarů. Připomeňme, že dosažení hodnoty jednoho bilionu dolarů společnosti trvalo 42 let.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Pandemie koronaviru výrazně pomáhá technologickým společnostem. Zatímco hodnota akcií Applu se od začátku roku zvýšila o 58 procent, hodnota Amazonu vzrostla dokonce o 75 procent. Obě společnosti však zastínila Tesla s růstem akcií o 340 procent."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top