investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple bude brzy vyrábět čipy M4

12.04.2024
appletechnologievýroba

JPMorgan ve čtvrtletí zvýšila zisk

12.04.2024
akciebankatržbyusa

Američtí regulátoři přezkoumají omezování obchodování s akciemi

29.01.2021

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) pozorně sleduje situaci kolem prudkého nárůstu cen...

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) pozorně sleduje situaci kolem prudkého nárůstu cen akcií prodejce videoher GameStop, řetězce kin AMC Entertainment a dalších podniků. Komise to uvedla v dnešním prohlášení. Mimo jiné slíbila, že přezkoumá kroky makléřských společností, které by mohly omezovat obchodování s některými akciemi.

Akcie GameStopu, AMC a některých dalších podniků v posledních dnech zažily nebývalý růst, který dosáhl až stovek procent. Je to výsledek boje mezi velmi početnou skupinou drobných investorů, kteří se sjednotili přes sociální síť Reddit, a zkušenými manažery hedgeových fondů disponujícími miliardami dolarů, kteří spekulovali na pokles cen.


Společnost Robinhood a některé další makléřské firmy ve čtvrtek obchodování s těmito prudce posilujícími akciemi omezily, za což se staly terčem kritiky ze strany amerických politiků. Dnes makléřské společnosti restrikce zmírnily, což vedlo k dalším růstu cen akcií, napsala agentura Reuters.


SEC v dnešním prohlášení uvedla, že bude chránit individuální investory a přezkoumá opatření, jež by mohla "znevýhodňovat investory či nepřiměřeně omezovat jejich schopnost obchodovat s určitými cennými papíry". "Podnikneme kroky k ochraně drobných investorů, pokud fakta ukážou nepatřičné či manipulativní obchodní aktivity, které federální zákony zakazují," slíbila komise.

Pokud vás zaujal náš článek, navštivte také náš další článek na téma státních dluhopisů ČR.


Zdroj: ČTK



"Přibližně před deseti lety jsme mohli sledovat, jak lidé mobilizovaní přes sociální sítě svrhávají nepohodlné režimy v arabských státech. Vžilo se pro to označení Arabské jaro. V těchto dnech můžeme sledovat, jak lidé dohodnutí přes sociální sítě manipulují s cenami na burzách. Těžko říct, co je více nepochopitelné. Každopádně je zřejmé, že sílu sociálních sítí nelze podceňovat."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top