investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Americké bance Goldman Sachs ve čtvrtletí klesl zisk

18.10.2022

Po necelých třech letech provede další reorganizaci a rozdělí podnikání do tří jednotek...

Americké investiční bance Goldman Sachs klesl ve třetím čtvrtletí zisk na 2,96 miliardy dolarů (74 miliard Kč) z 5,28 miliardy USD před rokem. Banka to uvedla ve svém dnešním sdělení. Zároveň dodala, že po necelých třech letech provede další reorganizaci a rozdělí podnikání do tří jednotek.

Zisk na akcii ve čtvrtletí činil 8,25 dolaru. Analytici jej odhadovali na 7,69 dolaru.

Oznámená reorganizace představuje největší otřes v Goldman Sachs za více než dva roky. Samostatné jednotky se budou věnovat správě aktiv a majetku, globálnímu bankovnictví a trhům a také platformám.

Chystané změny přicházejí v době, kdy se velké americké banky potýkají s dopadem neklidných kapitálových trhů. Zejména Goldman Sachs čelí oslabení zájmu o investiční bankovnictví kvůli zpomalen růstu ekonomiky.

Pozitivně se na výsledcích ale projevil růst nákladů na půjčky, který zvýšil čistý úrokový výnos. Celkové výnosy pak ve čtvrtletí klesly o 12 procent na 11,98 miliardy USD.

Kvůli zhoršující se hospodářské situaci klesl ve čtvrtletí zisk i dalším předním americkým bankám JPMorgan Chase & Co, Citigroup a Bank of America.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top