investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Americké akcie se vyšplhaly na nová rekordní maxima

21.01.2021

Americké akcie v den inaugurace nového prezidenta Spojených států Joea Bidena posílily, obchodování tak...

Americké akcie v den inaugurace nového prezidenta Spojených států Joea Bidena posílily, obchodování tak uzavřely na nových rekordních maximech. K růstu akciového trhu velkou měrou přispěly dobré výsledky internetové televize Netflix.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes připsal 0,83 procenta a uzavřel na 31.188,38 bodu. Širší index S&P 500 se zvýšil o 1,39 procenta na 3851,85 bodu a index Nasdaq Composite, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, vzrostl o 1,97 procenta na 13.457,25 bodu.


Cena akcií společnosti Netflix se zvýšila o téměř 17 procent. Firma ve své výsledkové zprávě oznámila, že počet jejích předplatitelů překonal 200 milionů, a předpověděla, že si již nebude muset půjčovat miliardy dolarů na financování tvorby svých televizních pořadů a filmů.


Na devizovém trhu americký dolar posiloval vůči euru, které se dostalo pod tlak kvůli obavám z ekonomických dopadů opatření proti šíření koronaviru v Evropě. Kolem 22:00 SEČ vykazovala jednotná evropská měna pokles o zhruba 0,2 procenta a pohybovala se těsně nad 1,21 USD.


Investory znepokojuje nová varianta koronaviru, která by mohla vést ke zpřísňování restriktivních opatření. Mají rovněž obavy, že oživení evropské ekonomiky by mohlo podkopat také relativně pomalé tempo očkování proti covidu-19, napsala agentura Reuters.


"Euro kleslo, protože riziko delších uzávěr v Evropě udržuje naživu hrozbu obnovení hospodářské recese," uvedl analytik Joe Manimbo ze společnosti Western Union Business Solutions.


Zdroj: ČTK



"Ceny akcií neodráží současný stav věcí, ale vyhlíží budoucí vývoj. Po vzniku celé řady vakcín proti koronaviru mnozí investoři uvěřili, že je jen otázkou času, kdy se s pandemií vypořádáme. Chtějí proto mít nakoupené akcie, které v éře obnovy ekonomiky po koronaviru zřejmě budou dál narůstat na ceně."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top