investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Americká potravinářská společnost Kraft Heinz rozšíří výrobu v Británii

01.06.2021

Americká potravinářská společnost Kraft Heinz plánuje v příštích čtyřech letech investovat...

Americká potravinářská společnost Kraft Heinz plánuje v příštích čtyřech letech investovat 140 milionů liber (přes čtyři miliardy Kč) do svého závodu na výrobu potravin v Británii. Investice představuje největší rozšíření zahraničního závodu této firmy za více než 20 let, informovala dnes agentura Reuters.

Firma uvedla, že jde o jednu z největších investic do britského zpracovatelského průmyslu ohlášených po brexitu. Továrna, která leží v Kitt Green severozápadně od Manchesteru, v rámci této investice rozšíří výrobu o kečupy, majonézy a salátové dresinky značky Heinz. Ty se v Británii vyráběly naposledy v roce 1999, upozorňuje server BBC.


"Investice společnosti Kraft Heinz je vyjádřením důvěry v britskou ekonomiku ze strany velké americké firmy," uvedl britský státní tajemník pro investice Gerry Grimstone. "Bude to znamenat pracovní místa a růst pro místní ekonomiku," dodal.


 Zdroj: ČTK




"Na sloučení společností Kraft Foods a HJ Heinz se dohodla představenstva obou společností počátkem roku 2015. Nová společnost Kraft Heinz se stala pátou největší společností v oblasti potravin a nápojů na světě a třetí největší ve Spojených státech."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top