investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Americká nápojová skupina Coca-Cola zvýšila čtvrtletní zisk o 48 procent

21.07.2021

Americký výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola ve druhém čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o...

Americký výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola ve druhém čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o 48 procent na 2,6 miliardy USD (56,8 miliardy Kč). Tržby firmy se po odeznění pandemie nemoci covid-19 zotavily rychleji, než se čekalo. Coca-Cola zároveň v dnešní výsledkové zprávě zvýšila výhled tržeb a zisku na celý letošní rok. Díky opětovnému otevření kin, restaurací a stadionů se totiž zvyšuje poptávka po jejích nápojích.

Zisk na akcii bez jednorázových položek činil 68 centů, zatímco analytici čekali zisk 56 centů na akcii. Čisté tržby se pak zvýšily o 42 procent na 10,1 miliardy USD, a překonaly tak odhady analytiků společnosti Refinitiv. Ve stejném období loni kvůli karanténním omezením tržby naopak o 28 procent klesly.


Objem prodeje se zvýšil o 18 procent na úroveň, která byla srovnatelná s rokem 2019. Některé trhy, jako je Čína, Brazílie a Nigérie, se už dostaly nad úroveň poptávky z roku 2019. Jiné, jako je například Indie, kvůli pandemii stále čelí tlaku, uvedla firma.


Tržby v Severní Americe Coca-Cola ve druhém čtvrtletí zvýšila o 28 procent, zejména díky zrušení některých omezení spolu s růstem počtu očkovaných proti covidu-19. Objem prodeje se zvýšil o 17 procent.


V letošním roce firma podle aktualizovaného odhadu očekává růst takzvaných organických tržeb o 12 až 14 procent, zatímco dosud počítala s růstem nejvýše o devět procent. U očištěného zisku na akcii firma čeká růst o 13 až 15 procent, původně jej odhadovala kolem deseti procent.


Zdroj: ČTK




"Uzavření barů, restaurací a dalších podniků v průběhu pandemie mělo za následek propouštění ve společnosti Coca-Cola."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top