investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Americká Firma Square, kterou vede zakladatel Twitteru, se přejmenuje na Block

02.12.2021

Americká společnost Square, kterou vede zakladatel firmy Twitter Jack Dorsey, změní název a bude se jmenovat Block...

Americká společnost Square, kterou vede zakladatel firmy Twitter Jack Dorsey, změní název a bude se jmenovat Block. Učiní tak na znamení, že se chce více soustředit na kryptoměny a technologii blockchainu. Firma to uvedla ve svém středečním sdělení. Dorsey odstoupil z pozice generálního ředitele Twitteru teprve minulý týden.

Zájem o kryptoměny, které s technologií blockchainu pracují, Dorsey vyjadřoval často. Na twitteru zavedl funkci placení bitcoinem.


Společnost Square nakoupila bitcoiny v hodnotě 50 milionů dolarů (1,1 miliardy Kč) ještě před vlnou institucionálního zájmu, která letos pomohla zvýšit cenu této digitální měny na rekord. V únoru firma investovala do bitcoinu dalších 170 milionů dolarů, uvedla agentura Reuters. Podnik také zvažovala, že vytvoří hardwarovou peněženku pro bitcoin.


Ke změně názvu přistoupila na konci října i společnost Facebook, která se přejmenoval na Meta Platforms. Zakladatel Mark Zuckerberg uvedl, že původní název už nezahrnoval vše, čím se firma zabývá.


Podobně argumentuje i společnost Square, jejíž název se oficiálně změní od 10. prosince. Symbol SQ, pod kterým se akcie podniku obchodují na newyorské burze, ale zůstane stejný.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Dlouho se spekulovalo, jak Jack Dorsey může řídit dvě veřejně obchodované společnosti. Spekulace nakonec byly ukončeny jeho odchodem ze společnosti Twitter.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top