investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Amazon zavře své kamenné obchody

04.03.2022

Firma, která začínala prodejem knih na síti a postupně začínala ohrožovat konkurenční kamenná knihkupectví...

Americký internetový prodejce Amazon plánuje, že uzavře všech svých 68 kamenných knihkupectví, takzvané pop-up shopy, které se otevírají na krátkou dobu, a také čtyřhvězdičkové obchody ve Spojených státech a v Británii. Firma, která začínala prodejem knih na síti a postupně začínala ohrožovat konkurenční kamenná knihkupectví, aby si nakonec otevřela vlastní, to dnes sdělila agentuře Reuters. Amazon tak ukončí své nejdéle trvající experimenty s tímto typem kamenných obchodů, zcela se jich ale nevzdá.

Společnost se sídlem v Seattlu sdělila, že data uzavření se budou lišit podle místa a že o nich budou zákazníci informováni cedulemi na prodejnách. Zaměstnancům, kteří budou ve firmě chtít zůstat, nabídne jiné pracovní pozice, ostatním vyplatí odstupné.


Amazon uvedl, že kamenný maloobchod pro něj zůstává důležitým způsobem, jak oslovovat zákazníky. Dál bude zkoušet nové koncepty, jako je například nedávno oznámený obchod s módou v Los Angeles nebo obchody s potravinami bez pokladen.


Amazon je největším internetovým obchodem na světě. Patří mezi podniky, které těžily z dopadů pandemie covidu-19. Ve čtvrtém čtvrtletí firma téměř zdvojnásobila čistý zisk na 14,3 miliardy dolarů (328 miliard Kč) ze 7,2 miliardy dolarů před rokem.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Amazon založil Jeff Bezos v Bellevue ve Washingtonu v červenci 1994. Společnost začala jako online tržiště pro knihy, ale rozšířila se o prodej dalších produktů. Amazon převýšil svou tržní kapitalizací společnost Walmart v roce 2015. Tím se stal nejhodnotnějším maloobchodním řetězcem ve Spojených státech.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top