investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Amazon chce zvýšit počet zaměstnanců v Německu o 20 procent

26.03.2021

Americký internetový prodejce Amazon letos v Německu zaměstná dalších 5000 lidí...

Americký internetový prodejce Amazon letos v Německu zaměstná dalších 5000 lidí. Práci najdou v distribučních centrech, marketingu, financích i ve výzkumu a vývoji. Celkem se tak počet firemních pracovníků v zemi zvýší o 20 procent na 28.000. Německý Amazon, který často čelí stávkám zaměstnanců, o tom dnes informoval v Mnichově, uvedla agentura DPA.

Amazon v Německu provozuje čtyři centra zaměřená na výzkum a vývoj. Nacházejí se v Cáchách, Berlíně, Drážďanech a v Tübingenu. Po celé zemi firma provozuje také 15 logistických center.


Globálně zaměstnal největší internetový prodejce na světě loni přes 100.000 nových lidí. Koncem prosince pro něj na celém světě pracovalo téměř 1,3 milionu lidí.


Amazon těží z koronavirové krize, neboť za pandemie výrazně vzrostla poptávka po zásilkách zboží objednaného na internetu. Zejména němečtí zaměstnanci společnosti ale nejsou spokojeni s pracovními a mzdovými podmínkami ve firmě a často to dávají najevo stávkami - především v čase jako bývají Vánoce, kdy firma čeká rekordní tržby.


V České republice Amazon provozuje distribuční centrum v Dobrovízi u Prahy. Pro firmu v Česku pracuje kolem 3000 lidí.


Zdroj: ČTK



"Amazon založil Jeff Bezos v Bellevue ve Washingtonu v červenci 1994. Společnost začala jako online tržiště pro knihy, ale rozšířila se o prodej dalších produktů. Amazon převýšil svou tržní kapitalizací společnost Walmart v roce 2015. Tím se stal nejhodnotnějším maloobchodním řetězcem ve Spojených státech."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top