investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trhy střízliví a vedou ruku amerického Fedu ke zpřísnění politiky

22.04.2024
akcieekonomikainflaceusa

Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo

22.04.2024
ekonomikačesko

Vstup na burzu by investiční firmu CVC mohl ocenit až na 15 miliard eur

22.04.2024
akcieburzaevropainvesticeipo

Aldi urychlí růst v Británii, investuje zde 1,3 miliardy liber

27.09.2021

Německý řetězec diskontních supermarketů Aldi investuje v příštích dvou letech v Británii 1,3 miliardy...

Německý řetězec diskontních supermarketů Aldi investuje v příštích dvou letech v Británii 1,3 miliardy liber (38,7 miliardy Kč). Cílem investice je zrychlit růst a posílit podíl na trhu. Oznámila to dnes společnost.

Aldi plánuje otevřít v Británii 100 nových obchodů, rozšířit logistickou infrastrukturu, včetně nového distribučního centra v Anglii, a investovat do technologie. Očekává, že v příštím roce vytvoří v Británii více než 2000 nových pracovních míst. Za poslední dva roky firma v zemi vytvořila 7000 pracovních míst.


Aldi a konkurenční německý řetězec Lidl v posledním desetiletí rapidně rotou. To donutilo čtyři velké britské supermarkety Tesco, Sainsbury's, Asda a Morrisons snížit ceny a přistoupit k agresivnější konkurenci.


Podíl Audi na trhu však v době pandemie nemoci covid-19 klesl, částečně kvůli nedostatečnému internetovému obchodu. Aldi je pátým největším supermarketem v zemi s 920 obchody a podílem na trhu osm procent. Tržby skupiny vlastněné německou firmou Aldi Süd loni stouply o 10,2 procenta na rekordních 13,5 miliardy liber. Provozní zisk však kvůli vyšším nákladům způsobeným covidem-19 klesl o 1,2 procenta na 287,7 milionu liber. Generální ředitel Giles Hurley uvedl, že firma se musela vypořádat s nejobtížnějšími podmínkami, jaký kdy sektor zažil.


Pandemie přiměla skupinu k urychlení nabídky doručování domů prostřednictvím partnerství s firmou Deliveroo. Zavedla také službu "klikni a vyzvedni", která je nyní v provozu ve 200 prodejnách. Testuje rovněž koncept prodejny bez pokladen, napsala agentura Reuters.


Zdroj: ČTK




"Aldi je německá nadnárodní společnost, která provozuje maloobchodní řetězce v Evropě, Spojených státech, Číně a Austrálii."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top