investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Akciové trhy po celém světě padají

12.10.2018

Akciové tituly jsou pod výrazným tlakem kvůli růstu úrokových sazeb ve Spojených státech. Americká centrální banka (FED) navíc hodlá...

Akciové tituly jsou pod výrazným tlakem kvůli růstu úrokových sazeb ve Spojených státech. Americká centrální banka (FED) navíc hodlá pokračovat v utahování měnové politiky, což může vést k dalším propadům na trzích. Investoři přesouvají svůj kapitál z akcií do bezpečnějších vládních dluhopisů, které začínají nabízet rozumnou míru zhodnocení. Chybějící kapitál na akciových trzích vede k výrazným propadům. 

Kromě akcií zaznamenal výrazný pád i trh s ropou. Ropa Brent se v posledních dnech propadla z 86 dolarů za barel na 81 dolarů za barel. Tato situace může být způsobena nejen zvyšováním úrokových sazeb, ale i obavami o budoucí růst světového hospodářství. Obchodní války, brexit a problémy na rozvíjejících se trzích mohou snížit budoucí růst světového hospodářství, což může mít dopad na spotřebu ropy a dalších komodit.


tip: Investiční zlato

 

Napětí na trzích zvýšilo cenu zlata, které vzrostlo z hodnoty 1190 dolarů za trojskou unci na 1220 dolarů za trojskou unci. Investoři ve zlatě nacházejí bezpečný přístav, ve kterém chtějí zakotvit, dokud se situace na trzích neuklidní. Zvyšování úrokových sazeb však může mít dopad i na cenu zlata.



Využijte příležitosti

Svěřte své finance do správy odborníků a užijte si více klidu i volného času. Zanechte zde kontakt a vybereme společně nejvhodnější strategii pro vaše přání a potřeby.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Růst akciových trhů bez silné korekce již trvá devět a půl roku, což je nejdéle v historii. Investoři jsou proto velmi nervózní a očekávají příchod krize. Stále více investorů opouští akciové trhy a nakupuje státní dluhopisy. K tomuto trendu navíc přispívají problémy na rozvíjejících se trzích, rostoucí úrokové sazby, obchodní války a brexit."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS








Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top